Hulluimmat Jackass-temput

Jackass on alun perin MTV-kanavalta tutuksi tullut televisiosarja, jossa kymmenen stunttimiestä – joiden joukkuun lukeutui muun muassa Johnny Knoxville, Bam Margera ja Ryan Dunn – suorittivat erilaisia toinen toistaan hurjempia temppuja. Sarja sai osakseen paljon kritiikkiä siitä syystä, että sen sisältämän temput olivat usein hyvinkin vaarallisia ja niiden esittäminen televisiossa rohkaisi joidenkin mukaan esimerkiksi nuorisoa tällaisten temppujen uusintamiseen. Ohjelmaa siis myös sensuroitiin usein, mutta siitä ja kaikesta sen saamasta kritiikistä ja vastustuksesta huolimatta jotkin sen hulluimmista ja hurjimmista tempuista ovat jääneet elämään, ja ne kiertävät edelleen pitkin nettiä erilaisten videoiden muodossa. Seuraavaan olemmekin koonneet muutamia hurjimpia ja ikimuistoisimpia Jackass-temppuja, jotka nostattavat hurjuudellaan ihon kananlihalle jokaiselta niiden katselijalta.

Golfkärrykolari

Tässä tempussa Jackassin jäsenet ajavat kilpaa kahdella eri golfkärryllä tyhjällä ja hylätyllä minigolfradalla. Ajon loppupuolella Johnny Knoxvillen auto pyörähtää ympäri, ja hetken ajan näyttää siltä, että hän loukkaantuu tässä todella pahasti, kun kuvauryhmä juoksee hänen luokseen varmistamaan, että hänellä on kaikki kunnossa. Pätkän loppupuolella selviää, että Knoxville selviytyy tempusta ja sen aikana tapahtuneesta onnettomuudesta ilman vaurioita, mutta vahingon ja pitkäaikaisen vammautumisen mahdollisuus oli kuitenkin todella lähellä, sillä niin pahasti Knoxvillen golfkärry kaatui ja niin pahalta tilanne näytti.

Isä ja vauva

Tämä temppu todella raastaa kaikkien sen silminnäkijöiden mieltä! Tempussa Johnny Knowville ja hänen vaimoaan esittävä Michelle Klepper esiintyvät ylpeinä vastasyntyneen vauvan vanhempina, jotka kuitenkin unohtavat lapsensa auton katolle ja lähtevät liikkeelle. Todellisuudessa ”vauva” on muovinukke, mutta sitähän tempun silminnäkijät eivät tietenkään tiedä, ja heidän reaktionsa ovat näkemisen arvoisia, kun Knoxville ja Klepper kaasuttavat parkkipaikalta ”vauva” katollaan, eivätkä ole huomaavinaan mitään tai muistavinaan koko vauvaa.

Temppu toimistotuoleilla

Tässä videossa Jackass-tiimi elää ikään kuin tavallista toimistotyöläisen päivää lähtien puvut päällä ja salkut käsissä toimistolle. Päivä saa kuitenkin hyvin nopeasti jännittävämmän käänteen, johon monetkaan toimistotyöntekijät eivät varmastikaan voi samaistua, kun Jackass-kaverit ottavat käyttöön half pipe –muodossa olevat skeittirampit ja toimistotuolit ja aloittavat täysimittaisen toimistotuoliderbyn. Tämä on todella hurja temppu, jossa kyytiä saavat paitsi toimiston huonekalut, niin myös Jackassin tyypit, jotka pelaavat keskenään todella vaarallisen ja huiman näköistä peliä ympäristössä, joka ei todellakaan ole tarkoitettu tällaisiin aktiviteetteihin tai mihinkään muuhunkaan yhtä hurjaan. Monet toimistotyöläiset varmasti haluaisivat ottaa tempusta mallia kaikkina niinä tylsimpinä toimistopäivinä, mutta sanottava tietenkin on, ettei tempun toteuttamista voi todellakaan suositella kotioloissa (tai edes toimistossa), sillä ainoastaan harjaantuneimmat Jackassin pojat pystyvät ilman loukkaantumisia tällaiseen hurjuuteen.

Torvi golfentällä

Tässä toisessa golfkentälle ja golfin maailmaan sijoittuvassa tempussa ja klassisessa videossa Johnkky Knoxville kumppaneineen piiloutuu maastovaatteissa pusikoihin golfkentillä. Se mitä sen jälkeen tapahtuu on todella hurjapäistä hommaa, sillä nämä Jackassin kaverit alkavat puhaltaa valtavalla äänellä varustettuun torveen häiritäkseen pelaajia, jotka ovat valmistautuneet lyömään palloja mailallaan. Temppu käy hyvin nopeasti väkivaltaiseksi, sillä golfin pelaajat eivät juurikaan ymmärrä tempun hauskuutta ja humoristisuutta, vaan he kyllästyvät hyvin nopeasti Jackassin idioottimaiseen pelleilyyn, joka häiritsee heidän peliään. Typerää ehkä, mutta myös uskomattoman hauskaa.