Henkeäsalpaavimmat moottoripyörätemput

Oletko kiinnostunut moottoripyöräilystä? Ehkäpä, mutta et ehkä osaa kuvitellakaan millaisia asioita moottoripyörällä voidaan oikeastaan tehdä. Olemme koonneet tähän listan hurjimmista moottoripyörätempuista, joita on koskaan tehty. Listalta löytyy uskaliaita ja pelottavia hyppyjä, hulluja ajoja, huimia fysiikan lakeja kumoavia temppuja ja muita huikeita suorituksia, joita ihmiset ovat tehneet moottoripyörillä vuosien saatossa. Tällaisten temppujen tekeminen ei varmasti sovi kaikille, mutta nekin, joista itsestään ei ole näitä temppuja tekemään, varmasti vaikuttuvat siitä millaisia hulluutuksia moottoripyörän selässä on aiemmin tehty.

San Diegon lahden yli hyppäys – Robbie Maddison ja Levi LeVallee

Tämä temppu tehtiin uutenavuonna vuonna 2011, kun Robbie Maddison ja Levi LeVallee haastettiin tekemään yksi kaikkien aikojen huikeimmista ja pelottavimmista ja kuolemaa uhmaavimmista tempuista moottoripyörällä. Siis hyppäämään San Diegon lahden yli, jonka pituus on yli 112 metriä. Maddisonin mukaan olosuhteet tempun toteuttamiselle eivät todellakaan olleet ideaaleja tai edes hyviä, sillä paksun sumun vuoksi hänen oli mahdotonta nähdä laskeutumisalue. Hyppy kuitenkin suoritettiin , ja siitä tuli yksi kaikkien aikojen huikeimmista, hulluimmista ja mahtavimmista moottoripyörätempuista.

Robbie Maddisonin mäkihyppy

Mäkihyppy ja hyppyrimäet ovat suomalaisille todella tuttuja asioita. Harvemmin kuitenkaan tällaisessa yhteydessä. Robbie Maddison on kuitenkin tehnyt enemmänkin hulluja moottoripyörätemppuja, ja yksi niistä sisältää tällaista hyppyrimäkeä pitkin ajamisen moottoripyörällä. Jo perinteinen mäkihyppy on ajatuksena todella hurja ja jopa pelottava, mutta aivan toisiin sfääreihin hyppyrimäillä työskentely viedään tässä tempussa, jossa moottoripyörällä vain lasketaan pitkin hyppyrimäkeä, joka ei todellakaan ole tarkoitettu tällaiseen toimintaan. Tempussa pyörän nopeudeksi nousee yli 115 km tunnissa, ja se putoaa yli 55 metriä. Temppu on siis todella hullu ja vaikuttava ja todella jotakin, mihin monetkaan suomalaiset eivät ole tottuneita, vaikka mäkihyppy onkin täällä yksi leipälajeista.

Travis Pastranan tupla-backflip

Travis Pastrana on Robbie Maddisonin ohella yksi maailman ainoista moottoripyöräkuskeista, jotka voivat todellakin tehdä moottoripyörän selässä lähes mitä tahansa. Tämä tulee todistetuksi muun muassa tempussa, joka toteutettiin vuoden 2006 X Gamesissa. Tempun aikana Pastranan tekemä tupla-backflip oli lajissaan ensimmäinen maailmassa koskaan tehnyt, mutta se ei jäänyt viimeiseksi, sillä Pastrane on tehnyt samankaltaisia temppuja myös myöhemmin. Tempun idea siis on, että Pastrana ajaa moottoripyörällään hyppyriin, jonka jälkeen hän pyörähtää ympäri pyöränsä kanssa kahteen kertaan. Tämä on todella huikea ja hermoja koetteleva temppu, jonka tekijänä Pastrana on todellakin erityislaatuinen ja huikea hurjapää, jonka pelottomuutta ja moottoripyörän kanssa osoitettuja kykyjä kadehtivat varmasti monet, jotka haluaisivat pystyä tekemään samanlaisia saavutuksia moottoripyörän selässä. Tähän mennessä ei kuitenkaan ole tullut monia muita tällaiseen pystyviä, joten Pastrana on todella lajissaan ainoa ja siksi hyvin kunnioitettava moottoripyörätemppuilija.

Evel Knieval ja Caesarin Palatsin suihkulähteet

Knieval teki elämänsä aikana todella monia moottoripyörätemppuja. Tämä ei ollut niistä menestynein, mutta se oli varmasti kuuluisin, sillä se ei mennyt suunnitelmien mukaan. Tempussa Knieval yritti hypätä matkan, jota pidettiin hyppykelvottomana, ja joka todella myös oli sitä, sillä hyppy päättyi siten, että Knieval katkoi yli 40 luutaan ja vietti 30 päivää koomassa. Temppuilu ei siis aina kannata.