Hullluja juttuja, joita sinun pitäisi tehdä ennen kuolemaa

Monet ihmiset pitävät erilaisia tavoitteita elämässään. Jotkut ovat sitä mieltä, että ennen kuolemaansa heidän on esimerkiksi perustettava perhe, matkustettava Meksikoon tai kirjoitettava kirja. Näiden isompien tavoitteiden lisäksi monet kuitenkin haaveilevat tekevänsä ennen kuolemaa monenlaisia extreme-temppuja ja muita hulluja juttuja, joita muistella kiikkustuolissa vanhoina päivinä. Etsit ehkä inspiraatiota oman bucketlistisi kirjoittamiseen ja mietit, millaisia ovat hulluimmat temput, joita sinun pitäisi ja kannattaisi tavoitella ennen kuolemaasi. Maailma on mahtava paikka, jossa on paljon kaikkea kokeilemisen arvoista, ja asioita, joita sinun on yksinkertaisesti tehtävä, jotta voit kokea eläneesi todella täysillä ennen kuin kuolet. Jotta voisit suunnitella omaa elämääsi paremmin ja löytää parhaita juttuja, joita tehdä ennen kuolemaa, olemme koonneet sinulle kätevän listan joistakin parhaista tällaisista asioista.

Laskuvarjohyppy

Pelkästään idea siitä, että putoaisit alas tuhansia metrejä ja päätyisit sitten maahan jaloillesi vaikuttaa jo todella pelottavalta ja hullulta. Tämä on kuitenkin mahtava kokemus, jollaista monet eivät koskaan uskalla tehdä, vaikka se todella kannattaisi. Monet laskuvarjohypyn joskus elämässään tehneet kehuvat kokemusta todella paljon ja jopa koukuttuvat siihen, sillä sen tuoma lentämisen kokemus on todella hieno ja ainutlaatuinen ihmislajille, jolla ei ole oikeaa lentotaitoa. Jos siis koskaan saat mahdollisuutta tähän, muista yrittää hypätä laskuvarjolla, sillä sen rinnalla varmasti monet muut elämäsi aikana tapahtuneet asiat kalpenevat ja laskuvarjohypystä saat todella täytettä parhaiden elämäsi aikana tekemiesi saavutusten listalle.

Kiipeä vuorelle

Vuorikiipeily on todella hieno laji, joka paitsi vaatii kestävyyttä ja fyysistä kuntoa, niin myös mahdollistaa monia erilaisia asioita, kuten jonkin asian saavuttamisen, sekä matkustamista toinen toistaan mielenkiintoisempiin vuoristoisiin paikkoihin. Vuoret ovat myös todella vaikuttavan ja hienon näköisiä, joten sen lisäksi, että saat sellaiselle kiipeämisestä jonkinlaista fyysistä ponnistelua ja voimannäytteen sekä demonstraation kyvyistäsi, pääset myös ihailemaan näitä hienoja vuoristomaisemia, ja mikäpä olisikaan sen parempaa ajanvietettä tai hienompi asia sisällytettäväksi elämänmittaiselle parhaiden asioiden ja saavutusten listalle?

Sukeltaminen

Sukeltaminen voi tarkoittaa monenlaisia asioita, eikä tässä tapauksessa kyse ole snorkailusta uima-altaassa. Yksi mahtavimmista, huikeimmista ja hulluimmista asioista, joita voit toteuttaa elämäsi aikana on sukeltaminen jossakin makeassa paikassa. Matkusta siis esimerkiksi jonnekin Aasian parhaista sukelluspaikoista ja lyö jalkasi valtamereen sukeltele yhdessä eksoottisten kalojen ja vesikasvien kanssa valtameren syvyyksissä, jotka kätevät sisäänsä vaikka minkälaisia arvoituksia ja salaisuuksia, joista vain sukeltaja voi päästä selville. Sukeltaminen on todella hienoa toimintaa, joka myös auttaa ymmärtämään paremmin esimerkiksi valtameriä ja niiden toimintaa, joten sukeltamalla saatat jäädä koukkuun tähän vedenalaiseen maailmaan ja löytää itsestäsi henkilön, joka haluaa esimerkiksi matkustaa usein sukeltamaan johonkin.

Kuumailmapallolla ajaminen

Samalla tavalla kuin lentäminen, ovat korkeat paikat aina kiehtoneet ihmisiä ja ihmismieltä. Yksi perinteisimmistä ja vanhimmista tavoista kokea näiden korkeiden paikkojen jännitystä on kuumailmapallon kori. Sisällytä siis myös kuumailmapallolla ajaminen omalle listallesi, sillä se toimii todellisena osoituksena rohkeudestasi ja kyvyistäsi, eivätkä monet edes uskalla nousta kuumailmapallon huimaan kyytiin. Pallosta myös näet hienoja maisemia ja koet ehkä yhden elämäsi hienoimmista tapahtumista.